Ліквідація складу РФ в Торопці: як це вплине на операцію російських військових

Ліквідація ЗСУ складу ракет і боєприпасів поблизу міста Торопець змусить вороже командування перебудувати систему підтримки та матеріально-технічного забезпечення армії РФ. Які ще будуть наслідки?

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики підтвердили інформацію розвідки Естонії про те, що знищення складу в Торопці вплине на операції Росії у найближчі кілька місяців.

Водночас, зазначили в ISW, незрозуміло чи вміщували знищені на складі 30 тисяч тонн вибухівки як ракети, так і артилерійські боєприпаси. Натомість аналітики переконані, що атака знищила суттєві запаси матеріальних засобів росіян.

За оцінками аналітиків Інституту, подальші українські удари по тилових російських об'єктах матеріально-технічного забезпечення на території Росії, призведуть до посилення оперативного тиску на військових агресора.

"Зокрема, ліквідація арсеналів змусить російське військове командування реорганізувати і розосередити системи підтримки і матеріально-технічного забезпечення на території Росії для пом'якшення наслідків таких ударів", - йдеться у звіті ISW.

В ніч на 18 вересня Збройні сили України атакували великий склад ракет і боєприпасів біля міста Торопець у Тверській області.

На об'єкті зберігалися ракети "Іскандер", балістичні ракети "Точка-У", планерні бомби та артилерійські боєприпаси

За даними естонської розвідки, внаслідок атаки, було знищено 30 тисяч тон боєприпасів, що дорівнює 750 тисячам артилерійських снарядів. Таким чином, Росія втратила запас снарядів на 2-3 місяці.

Нагадаємо, російські військові продовжують наступати на Донеччині. Жорстокі бої тривають на кількох напрямках фронтуі. Найскладніша ситуація біля Вугледара та у Торецьку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости