Запоріжжя під ударами: росіяни вперше застосували авіабомби, кількість постраждалих зростає. ФОТО

Внаслідок нічних авіаударів по Запоріжжю травмовано 17 людей, з них одна дитина, повідомляє ДСНС України Запоріжжя.

Четверо з них з постраждалих госпіталізовані. У лікарні в стані середньої тяжкості знаходяться чотири жінки. Інші постраждалі лікуються вдома, зазначив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Внаслідок атаки пошкоджені 13 багатоповерхівок, навчальні заклади, приватне майно, автівки, гаражі та приватні будинки.

Нагадаємо, ворог атакував вночі - наніс щонайменше сім авіаційних ударів по Запоріжжю та Запорізькому району.

"Близько 40 хвилин знадобилося рятувальникам, аби евакуювати людей з заблокованих квартир. Надзвичайники за допомогою спецобладнання зрізали вхідні двері та виводили мешканців квартир у безпечне місце. Загалом для ліквідації наслідків нічного обстрілу міста вогнеборцям знадобилося близько трьох годин. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна та фасади багатоквартирних будинків і будівель. Вогнеборці ліквідували загоряння автомобіля та балкону однієї із квартир на загальній площі 10 кв.м. Проводились аварійні роботи з розбирання зруйнованих конструкцій входу до квартир", - йдеться у повідомленні ДСНС Запоріжжя.

Наразі на місцях влучань продовжують роботу рятувальники, комунальні служби та волонтери. Розгорнуті Пункти Незламності, де всі, хто потребує можуть отримати інформацію і допомогу.

Патрульна поліція попередила городян про перекриття руху транспорту:

"Обмежено рух автівок на бульварі Марії Примаченко (Маяковського) від проспекту Соборного до вул. Незалежної України. Обмежено рух на вул. Алюмінієвій від вул. Незалежної України до вул. Верхньої - об'їзд здійснюється по проспекту Соборному через вул. Металургів. Вантажівки рухаються вул. Верхньою через вул. Героїв Крут (12 квітня)".

Як зазначають телеграм-канали, росіяни вперше застосували авіабомби по Запоріжжю, і це стало новою реальністю міста.

Як пише ASTRA, Росія застосувала по місту модернізовану версію радянських авіабомб.

"Росія почала активно використовувати в 2024 році. Атаки здійснюються з території Росії або з окупованих територій — як сьогодні в Запорізькій області. На ФАБ встановлюються комплекси УМПК, які додають крила та дозволяють авіабомбі планувати з корекцією курсу, підвищуючи її дальність. Вважається, що Росія має великий запас таких радянських авіабомб. А навесні Міністерство оборони повідомило про збільшення темпів виробництва різних варіацій ФАБ і відновлення виробництва ФАБ-3000 (цифри в назві таких бомб позначають їх загальну вагу)", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що агент ФСБ, який коригував ракетні удари по Запоріжжю, отримав тюремний строк.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости