"Погрожували забрати 12 500 доларів": у Києві затримано групу вимагачів

У Києві поліцейські затримали групу вимагачів. Фігуранти погрозами примушували потерпілого віддати їм 12 500 доларів надуманого боргу. Обох затримали в центрі столиці, повідомляє Національна поліція України.

До поліції звернувся киянин із заявою про вимагання невідомими нібито боргу. Тривалий час погрозами змушували його сплатити кошти. В ході слідства поліцейські встановили особи вимагачів - мешканці Києва 52 та 53 років.

Під час одержання зловмисниками чергового траншу в 11 500 доларів їх затримали оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі Печерського управління поліції за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення.

Раніше правоохоронці задокументували передачу фігурантам 1 000 як погашення «боргу».

За результатами обшуків поліцейські вилучили гроші, автомобільні сканери для несанкціонованого проникнення в авто, документи та три автомобілі різних марок.

Двом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Їм обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення 454 000 гривень застави кожному.

За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що чоловік в Одесі погрожував військовим розправою і пістолетом.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости