В Україні шукають працівників на зарплату від 50 тис грн: кому пропонують найвищі зарплати

В Україні за рік середня зарплата зросла на 20%. При цьому серед найбільш високооплачуваних вакансій пропозиції для програмістів, маркетологів, фінансистів та керівників нерухомості.

Про це йдеться в даних великого кадрового порталу. Серед найбільш високооплачуваних вакансій є і ті пропозиції, у яких середня зарплата за рік знизилась.

Найбільше середня зарплата зросла у перекладача іспанської (аж на 245%). Зараз у середньому на кадровому порталі зазначена заробітна плата для таких фахівців у розмірі 70 000 грн. На другому місці – податковий консультант із зарплатою в 32 500 грн (зростання на 160%).

У кого найбільше за рік зросли зарплати:

Водночас середня зарплата в Україні станом на вересень 2024-го, за даними work.ua, зросла із 17 500 до 21 500 грн. Тобто на 23%. Найгірша динаміка заробітних плат у програмістів. Наприклад, програміст Golang у вересні 2024-го в середньому заробляє 92 500 грн, що на 43% менше, ніж у вересні 2023-го.

Нагадаємо, в Україні діють рекрутингові центри, в яких проводиться набір військовозобов'язаних на ті вакансії та в ті підрозділи, які їм подобаються. Але тут і полягає одна з проблем — люди переоцінюють свої можливості. Які спеціалісти потрібні зараз в ЗСУ?

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости