"Принижені та ображені": росіян почнуть саджати за образу представника влади в інтернеті або ЗМІ

Росіян почнуть саджати за публічну образу представника влади в інтернеті або ЗМІ: кримінальне покарання може становити до двох років позбавлення волі, пише ТАСС із посиланням на копію законопроєкту.

Голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов вже розробив проєкт поправок до Кримінального кодексу РФ.

Пропонується внести поправки до статті 319 Кримінального кодексу, яка стосується відповідальності за публічну образу представника влади під час виконання ним службових обов’язків або у зв'язку з їх виконанням.

Наразі за це передбачено штраф до 40 тисяч рублів, обов'язкові роботи на строк до 360 годин або виправні роботи на строк до одного року. Пропонується збільшити суму штрафу до 80 тисяч рублів, максимальний строк обов'язкових робіт — до 460 годин, а строк виправних робіт — до двох років.

Також статтю пропонують доповнити новим положенням про відповідальність за ті самі дії, вчинені із використанням інтернету або ЗМІ. Винуватим у такому випадку загрожуватиме штраф у розмірі до 1 мільйона рублів із позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років. Крім того, їх можуть відправити на обов'язкові роботи строком до 480 годин або на примусові роботи строком до двох років.

Максимально можливим покаранням пропонується зробити позбавлення волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади строком до трьох років або без такого.

Як зазначає ТАСС, урядова комісія з питань законопроєктної діяльності підтримала ініціативу.

Раніше Верховний суд роз'яснив, що злочин, передбачений статтею 319 КК РФ, полягає у «публічному приниженні честі та гідності представника влади, яке зачіпає його особисті та професійні (службові) якості... виражене в непристойній формі».

Нагадаємо, головний пропагандист, телеведучий Володимир Соловйов під час чергового ефіру свого авторського шоу "Вечір з Володимиром Соловйовим" на каналі "Росія-1" запропонував відправити Володимира Путіна у відставку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости