В Україні повністю або частково знеструмлені 536 населених пунктів: що відомо?

В Укренерго повідомили, що через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці в Україні повністю або частково знеструмлені 536 населених пунктів.

Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин є знеструмлені споживачі на Сумщині.

Внаслідок атаки БПЛА в Полтавській області без електропостачання залишилися 20 населених пунктів.

Як повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін, в Миргородському районі працювала протиповітряна оборона. Обломки ворожого БПЛА пошкодили кілька приватних будинків, проте постраждалих немає.

"Вночі ворог атакував Полтавщину БпЛА. У Миргородському районі могли чути звуки вибухів. Працювала протиповітряна оборона. Уламки ворожого БпЛА пошкодили кілька приватних будинків. На щастя, постраждалих немає", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уламками також пошкоджено енергетичну інфраструктуру на Полтавщині, в результаті чого без світла залишилися 20 населених пунктів.

Задіяні усі відповідні служби для ліквідації наслідків. Ситуація на контролі.

В Укренерго зазначили: "Зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Будь ласка, ощадливо споживайте електроенергію увечері. Користування потужними електроприладами, за можливості, перенесіть на денні години – з 10:00 до 16:00. Увечері, з 16:00 до 22:00, не вмикайте, будь ласка, кілька потужних електроприладів одночасно".

Нагадаємо, залежно від різних сценаріїв, взимку світла в Україні може не бути від 12 до 20 годин.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Також у Міненерго зазначили, що українці продовжують отримувати кредити на придбання сонячних панелей для своїх будинків.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости