Росія слідкує за українськими АЕС, можливо, для ударів по них, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія використовує китайські супутники для фотографування українських атомних електростанцій, можливо, для ударів по них, пише Енергоатом.

«За останніми даними, Росія використовує китайські супутники і фотографує деталі об'єктів на ядерних установках... І наш досвід свідчить, якщо РФ фотографує певні об'єкти, то виникає загроза завдання ударів по ним», – сказав Зеленський в інтерв'ю ABC News.

Енергоатом нагадує, що, понад 100 російських БпЛА та ракет пролетіло поруч з українськими АЕС за менше ніж місяць. Енергоатом надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій.

Зазначимо, новопризначений міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що Кремль готує удари по критично важливих об'єктах ядерної енергетики України напередодні зими. Голова МЗС уточнив, що мова йде про відкриті розподільчі пристрої атомних станцій та підстанції, які є ключовими для безпечної роботи ядерної енергетики.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости