У Швейцарії розпочато розслідування через використання капсули для самогубства Sarco

У Швейцарії розпочали кримінальне розслідування та затримали кількох людей у зв'язку зі смертю особи, яка скористалася капсулою для самогубства Sarco. Про це повідомляє швейцарська поліція з посиланням на інформацію від Associated Press.

Капсула Sarco, призначена для асистованого самогубства, дозволяє користувачу натиснути кнопку, що активує впорскування азоту в закриту камеру, що спричиняє швидке засинання та смерть від задухи. Раніше цей пристрій ще не був використаний.

Прокуратура кантону Шаффгаузен розпочала розслідування після повідомлення про самогубство, що сталося в понеділок. Підозрюють у підбурюванні та пособництві самогубству, кілька осіб було затримано.

За інформацією голландської газети Volkskrant, серед затриманих є фотограф, який намагався зафіксувати процес використання капсули. Поліція підтвердила його затримання, але коментарі не надала.

Організація Exit International, яка розробила капсулу Sarco, зазначила, що її створення коштувало понад мільйон доларів. Попри те, що швейцарське законодавство дозволяє асистоване самогубство, використання Sarco викликає занепокоєння серед прокурорів різних кантонів.

У липні швейцарський прокурор Петер Штіхер наголосив, що оператори капсули можуть стикнутися з кримінальним переслідуванням, що передбачає до п'яти років ув'язнення.

Раніше планувалося, що першою особою, яка скористається капсулою, стане 54-річна американка з важкими захворюваннями, але від цієї ідеї відмовилися.

Раніше повідомлялося, що у Львові чоловік облився бензином та погрожував себе підпалити.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости