Операція ЗСУ у Курській області: названо втрати РФ

Президент України Володимир Зеленський під час засідання Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” вперше озвучив втрати російських окупаційний військ у Курській області з дня початку там операції українських військових. Російські війська втратили 6 тисяч осіб. Щоправда, без уточнення пропорції вбитих, поранених, полонених.

Днями з’явилася інформація на російських пабліках, що втрати РФ перевищують 10 тисяч тіл. Зокрема:

“200” – 1031 тіло;

“300” – 8395 тіл;

Зниклих безвісти – 302 тіла;

Полонених – 289 тіл.

Щодо достовірності цифр нічого хорошого сказати не можу, вони занижені. Насамперед показник полонених занижений сильно, вкрай сильно. Але, важливе інше.

Російські майданчики, хай і публікують явно занижені, але дані, що стосуються втрат РФ у Курській області. Просто так, ці цифри не зливалися б у російському сегменті, не було б там певних настроїв, що виражають невдоволення як контрнаступальною операцією в Курській області, так і в цілому того, що “йде за планом”.

Нагадаємо, якщо Україна збільшить мобілізацію та розширить оборонну промисловість, а країни Заходу почнуть надавати більше озброєння, тоді ЗСУ зможуть не тільки стримувати ворога, а й отримати можливість для проведення контрнаступу у 2025 році.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости