Документи для отримання відстрочки: які проблеми можуть виникнути в ТЦК

Військовозобов’язані громадяни, які оформлюють відстрочку у територіальних центрах комплектування, можуть зіткнутися із проблемами — зокрема, співробітники ТЦК вимагатимуть акт встановлення фактичного догляду за близькими родичами. Цей документ скасували раніше рішенням Кабміну, тож вимога з боку ТЦК є незаконною.

Про це написали на порталі "Юристи.UA".

Частина військовозобов’язаних громадян України має право на оформлення відстрочки від мобілізації під час особливого періоду.

Таке право надає, зокрема, необхідність цілодобового догляду за близькими родичами.

У такій ситуації у військовозобов’язаних можуть виникнути проблеми. Причиною проблем є те, що Кабінет міністрів своєю постановою №930 скасував необхідність надання акту встановлення фактичного догляду, а от співробітники територіальних центрів комплектування іноді можуть вимагати цей акт.

Адвокати зазначили, що такі дії співробітників ТЦК є незаконними — після постанови КМУ вимагати цей акт вони не мають права.

Нагадаємо, вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, — з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.

Тим часом у мережі продовжують з'являтися відео, де працівники ТЦК з бійками затримують військовозобов'язаних на вулицях, при чому в офіційних коментарях, як правило, пишуть що ніяких порушень з боку військових не було виявлено.


Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости