Відстрочки від мобілізації діятимуть до 9 листопада: що далі?

Речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін зазначив, що відстрочки від мобілізації в Полтавській області, як і по всій Україні, надаються не більше ніж на 90 днів, повідомляє «Суспільне». За його словами, навіть якщо відстрочку було надано у вересні чи жовтні, вона діятиме до 9 листопада.

«Відстрочка, надана, наприклад, 12 серпня, діє до 9 листопада. Тоді набуде чинності новий указ Президента про продовження строку мобілізації, і чоловіки заново оформлюватимуть відстрочку, або вона продовжиться через єдиний державний реєстр. Але це не відбувається автоматично — чоловік повинен сам займатися цим процесом. Відстрочка — це в першу чергу в інтересах військовозобов'язаного», — сказав Роман Істомін.

Він підкреслив, що військовозобов'язані, які мають право на відстрочку, повинні будуть продовжити її, щоб документ залишався чинним після 9 листопада.

Роман Істомін уточнив, що для продовження дії відстрочки від призову під час мобілізації, військовозобов'язаний має подати заяву на розгляд комісії в паперовій або електронній формі, зокрема через додаток «Резерв+».

«У разі продовження строку мобілізації, перевірка підстав на відстрочку здійснюється за допомогою єдиного державного реєстру призовників та резервістів», — сказав він.

Якщо за допомогою реєстру провести перевірку неможливо, ТЦК та СП повідомляє людину про необхідність надання відповідних документів. Якщо ж комісія ухвалює рішення про відмову у наданні відстрочки, військовозобов'язаного направляють на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

Нагадаємо, військовозобов’язані громадяни, які оформлюють відстрочку у територіальних центрах комплектування, можуть зіткнутися із проблемами — зокрема, співробітники ТЦК вимагатимуть акт встановлення фактичного догляду за близькими родичами. Цей документ скасували раніше рішенням Кабміну, тож вимога з боку ТЦК є незаконною.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости