ТЦК незаконно виписують заочні штрафи: що робити українцям

Під час воєнного стану територіальні центри комплектування можуть ухвалювати рішення про штрафи заочно, без присутності військовозобов’язаного. Але є випадки, коли такі штрафи вважаються незаконними.

Про це розповіла адвокатка Тетяна Даниленко.

В Україні триває загальна мобілізація, в рамках якої на порушників військового обліку накладаються штрафи від територіальних центрів комплектування.

За словами Тетяни Даниленко, рішення про ці штрафи може бути ухвалене і без присутності самого порушника — тобто винесені заочно.

При цьому, підкреслила юристка, у деяких випадках такі заочні штрафи є незаконними.

"Протокол не складається у разі вчинення в особливий період адміністративних правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 КУпАП, розгляд яких віднесено до компетенції ТЦК та СП, Центрального управління або регіональних органів СБУ (у частині правопорушень, вчинених військовозобов’язаними чи резервістами, які перебувають у запасі СБУ), якщо особа не з’явилася без поважних причин або не повідомила причину неприбуття будучи належним чином повідомленою про дату, час і місце виклику, та за наявності у ТЦК та СП підтвердних документів про отримання особою такого виклику (частина 5 статті 258 КУпАП)", — пояснила Даниленко.

Нагадаємо, «Укрпошта» вже розсилає повістки без участі ТЦК.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости