Для ударів по Запоріжжю РФ могла використати рідкісні ФАБ-500Т, якими раніше били по Харкову

Для ударів по Запоріжжю РФ могла використати рідкісні ФАБ-500Т під МиГ-25РБ, якими раніше били по Харкову.

Про це повідомив Defense Express.

ДСНС показала відео роботи саперів біля Запоріжжя, які знешкоджували російську авіабомбу, що не спрацювала. На основі цих кадрів можна припустити, що тут мова про бомбу рідкісного типу ФАБ-500Т, яку рашисти могли інтегрувати з модулем УМПК та застосувати під час недавніх ударів безпосередньо по місту Запоріжжя.

Особливість ФАБ-500Т полягає в тому, що авіабомби цього типу створювались в радянських час для застосування із розвідувально-ударних літаків типу МиГ-25РБ.

В даному випадку "Т" означає "термостійка", оскільки корпус ФАБ-500Т мав витримувати температурні навантаження, які могли виникати при швидкості польоту до 3000 км/год включно (як максимальної швидкості літака-носія МиГ-25РБ)

Ще одна важлива особливість по ФАБ-500Т – окремі джерела заявляють, що аеродинаміка цієї бомби за умови відповідного розгону МиГ-25РБ могла давати дальність застосування до 30-40 кілометрів, і це навіть без застосування додаткового "обвісу" на авіабомбу (чим в даному випадку власне виступає модуль УМПК для перетворення звичайної бомби на керовану).

Факт відновлення виробництва ФАБ-500Т на потужностях російського ВПК російські пропагандисти "світили" на своїх відеокадрах в березні 2024 року.

Нагадаємо, Росія планує збільшити інтенсивність атак на Україну у майбутньому. Регулярні зальоти російських дронів є елементом розвідки та підвищенням терору проти України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости