До кінця листопада окупанти спробують поліпшити своє становище на всіх ділянках фронту

До кінця листопада на всій лінії фронту спостерігатиметься висока інтенсивність дій. Сьогодні окупанти намагаються різко активізувати і наступальні дії, і обстріли мирних міст.

Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“На жаль, російські окупанти спробують поліпшити свої тактичні положення на всіх без винятку напрямках“, — зазначив Снєгирьов.

За його словами, особливо це помітно на Запорізькому напрямку. Ще донедавна ця ділянка вважалася найбільш стабільною. Сьогодні окупанти намагаються різко активізувати і наступальні дії, і обстріли мирних міст Запорізької області, які перебувають під контролем Сил оборони України.

“Це свідчення того, що окупанти використовують тактику так званих тисячі порізів, тобто одночасне завдавання ударів за кількома напрямками з метою відволікання резервів Генерального штабу України. Причому, зауважу, різка активізація бойових дій спостерігається не лише на Запорізькому напрямку, Покровському та Вугледарському. Аналогічна ситуація і на Лиманському, Куп’янському, Курахівському напрямках. Тобто можна говорити, що окупанти намагаються вичавити максимум із ситуації, щоб до кінця президентських виборів у США мати на руках так званий карт-бланш”, — розповів військово-політичний аналітик.

Водночас він зазначив, що Сили оборони України розвивають тактичний і оперативний успіх на території Курської області.

“Бої ведуться вже в четвертому районі Курської області. Тобто Сили оборони України мають низку тактичних просувань углиб російської території. Також ЗСУ перехопили ініціативу на Харківському напрямку. Підрозділами Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони була проведена успішна операція зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу. Це дозволило створити успішний плацдарм для подальшої деокупації українських земель. Тому, як бачимо, говорити про зниження інтенсивності характеру бойових дій на лінії бойового зіткнення немає жодних підстав”, — констатував аналітик.

Він зазначив, що осінь, звісно ж, внесе свої корективи в проведення наступальних операцій на фронті як ЗСУ, так і противника.

“Осінь серйозно вплине на можливості використання як гусеничної, так і колісної техніки. Але, знову-таки, це — палиця з двома кінцями. Тобто аналогічні ситуації будуть як у ЗСУ, так і в російських окупаційних військ. Темпи просування росармії сповільняться. І цей фактор не можна не враховувати. З іншого боку, вже є повідомлення про те, що Сили оборони України готують низку контроперацій, які значно знизять можливості російських окупантів для подальшого просування вглиб української території”, — резюмував Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, через обстріл російських окупантів у Миколаївській області був закритий для руху поїздів перегін Долинська — Миколаїв.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости