Мільйон дронів: чи вистачить озброєння українським військовим. ВІДЕО

Виготовлення одного мільйона дронів для Сил оборони України до кінця 2024 року є цілком досяжним завданням, однак цієї кількості буде недостатньо, враховуючи потреби у фахівцях.

Про це заявила керівниця проєкту Victory Drones Марія Берлінська, у програмі «Рандеву з Яніною Соколовою».

За її словами, тільки Victory Drones вже підготував близько 4 тисяч спеціалістів з FPV-дронів станом на вересень 2024 року. Окрім того, існують інші ініціативи та школи, які також готують фахівців.

Марія Берлінська підрахувала, що якщо 4-5 тисяч операторів будуть використовувати по одному дрону щодня, то щомісяця знадобиться близько 150 тисяч дронів, а на рік — майже два мільйони. У реальності ж, на кожного фахівця йде по 5-10 дронів щоденно.

«Дрони — це розхідний матеріал, і хоча виготовити мільйон дронів реально, нам потрібно масштабувати це виробництво в 3-4 рази. Також необхідно постійно готувати нових фахівців», — підкреслила Марія Берлінська.

Нагадаємо, до кінця листопада на всій лінії фронту спостерігатиметься висока інтенсивність дій. Сьогодні окупанти намагаються різко активізувати і наступальні дії, і обстріли мирних міст.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости