За добу 2 637 влучань по Донеччині: росіяни атакують мирних людей

Двоє людей загинули та троє отримали поранення внаслідок ударів Росії по Донеччині. За добу поліція зафіксувала 2 637 влучань по лінії фронту та житловому сектору, повідомляє Національна поліція України.

Правоохоронці зазначають, що ворог зосередив вогонь на шести населених пунктах: містах Добропілля, Костянтинівка, Покровськ, селищі Шевченко, селах Дачне, Лисівка.

Пошкоджено 41 цивільний об’єкт, з них 18 житлових будинків.

"На Шевченко росіяни скинули авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК – вбили мирного жителя, ще двох поранили, пошкодили 5 приватних осель. У Лисівці внаслідок артилерійського обстрілу загинула цивільна особа. По Костянтинівці окупанти ударили п’ятьма бомбами «ФАБ-250» з модулем УМПК та артилерією. Є поранений. Руйнувань зазнали вісім приватних будинків, адмінбудівля, аптека, підприємство, три торгових павільйони, автомобіль, критична інфраструктура. Покровськ війська рф атакували трьома бомбами «ФАБ-250» з модулем УМПК і дроном. Пошкоджено багатоквартирний і приватний будинки, адмінбудівлю, будинок культури, гуртожиток, господарську споруду та цивільне авто. На Добропілля ворог скерував три ФАБи – пошкодив два приватних будинки й промисловий об’єкт", - йдеться у повідомленні.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 597 людей, з них 34 дитини. З початку обов’язкової евакуації – 299 746 осіб, серед них 34 538 – діти, 8 377 - люди з інвалідністю.

Правоохоронці закликають дотримуватись комендантської години та не виїжджати самостійно неперевіреними маршрутами – ворог розстрілює цивільні авто.

"Влада за допомогою поліції організує евакуацію з подальшим поселенням – скористайтеся шансом вберегти своє життя", - підкреслили правоохоронці.

Нагадаємо, цієї ночі, 30 вересня, росіяни здійснили масовану атаку ударними дронами на Київську область. У шести районах регіону були виявлені уламки збитих дронів.

Зазначимо, у ніч з 29 на 30 вересня Росія здійснила атаку на Україну, використовуючи кілька ракет і ударних безпілотників. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 67 дронів та одну ракету.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости