Росія незаконно викрала понад 20 тисяч українських дітей, - Лубінець-

Росія незаконно викрала понад 20 тисяч українських дітей, і існує ризик депортації ще 1,5 мільйона українських дітей. Про це заявив омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець на третьому пленарному заході міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

"Повідомив присутніх про те, що РФ викрала з України понад 20 тисяч дітей. Проте існує високий ризик депортації ще 1,5 млн дітей, які лишаються на тимчасово окупованих територіях. Примусово переміщеним та депортованим змінюють персональні дані для того, аби рідні та Батьківщина не змогли їх віднайти та повернути", - зазначив омбудсмен.

Як зазначив Лубінець, українських дітей відправляють у так звані "табори перевиховання", де зомбують російською пропагандою.

Також він розповів партнерам про депортацію інтернатних закладів, таких як Олешківський дитячий будинок-інтернат у Херсонській області. Вихованців спочатку перемістили на окуповані території, а потім депортували в Росію. Дітей з Херсонського обласного будинку дитини взагалі депортували до Росії та усиновили без дозволу.

"Нам відомі факти, що вивезені до РФ українські діти-сироти отримують неналежну медичну допомогу та мають не гідні умови перебування", - додав омбудсмен.

Нагадаємо, в Україні запустили електронний кабінет соціальних послуг, а також новий сервіс для усиновлення дітей.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости