У Бердянську окупанти запускають осінній призов до російської армії

Окупанти запускають у Бердянську осінній призов до армії РФ. Диктатор РФ Володимир Путін підписав указ про черговий призов до лав російської армії. Після цього відповідне розпорядження видав і так званий гауляйтер тимчасово окупованої Запорізької області Євген Балицький, йдеться на офіційному каналі Бердянської МВА та її очільниці Вікторії Галіціної.

Так, з 1 жовтня по 31 грудня окупанти планують мобілізувати 133 тисячі росіян віком 18-30 років, зокрема й мешканців тимчасово захопленого Бердянська.

Російська влада запевняє, що призовників не залучатимуть до "спецоперації", однак довіри слова окупантів не викликають. Цікаво, що повістки й надалі розсилатимуть у паперовому вигляді, хоча раніше анонсували перехід на електронні з 1 листопада.

Здійснюючи так званий «призов» на окупованих територіях, Російська Федерація грубо порушує свої міжнародно-правові зобов’язання, зокрема за Женевською конвенцією про захист цивільного населення під час війни, відповідно до якої державі-окупанту забороняється примушувати осіб служити в її збройних або допоміжних силах, а також чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії.

"Закликаємо громадян України на тимчасово окупованих територіях всіляко уникати такого «призову», а осіб, які будуть примусово долучені до армії держави-агресора, за першої нагоди залишати такі підрозділи та повертатись на територію України чи виїжджати до третіх країн", - заявляє МЗС України.

Зазначається, що навесні в Бердянську вже проводили перший призов на строкову службу, незважаючи на обіцяний мораторій. Ситуація повторюється, і окупанти знову полюють на молодь, щоб поповнити свої ряди.

Раніше Путін підписав указ, що передбачає збільшення штатної чисельності російської армії на 180 тисяч до 2 млн 389 тисяч осіб, а також чисельності військовослужбовців до 1,5 млн. Це вже третій указ Путіна про збільшення чисельності збройних сил Росії з початку війни проти України в лютому 2022 року.

Нагадаємо, у Росії пасажирів громадського транспорту закликають за гроші вербувати родичів для війни проти України.

Тим часом, у Росії роботодавцям наказали примушувати співробітниць народжувати дітей. Путін вимагає переконати росіян народжувати по десять дітей, щоб вирішити проблему дефіциту кадрів.

Російська армія на війні в Україні щодня зазнає величезних втрат. В Росії зменшилась народжуваність, і країна потрапила в демографічну яму. Тому дівчатам пропонують "переорієнтуватися" на народження дітей замість отримання освіти, вважаючи, що освіта жінок призводить до загибелі цивілізації.

Проте, згідно з даними британської розвідки, плани Путіна щодо збільшення армії на 180 тисяч осіб можуть натрапляти на труднощі через великі втрати в Україні та проблеми з набором.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости