Синоптики розповіли, як довго повітря в Україні залишиться запиленим

Запиленість повітря, яке спостерігається нині у більшості регіонів України, може зберігатися до п'ятниці, 4 жовтня, але вже не в такій концентрації, як на початку тижня.

Про це повідомила в ефірі Українського радіо керівниця пресцентру Укргідрометцентру Наталя Птуха.

За її словами, пилова буря на території України поки що не спостерігалася.

"Це було більше просто надходження пилу. Можливо, вона (пилова буря - ред.) була десь на Луганщині, але в нас, на жаль, звідти немає даних. Але основний пил, який перемістився на територію України, був із Каспійської низовини. Саме там було підняття в повітря великої кількості пилу та піску. І ці дрібнодисперсні частинки пилу потоком із південного сходу перемістилися й до території України", - пояснила фахівець.

Щодо тривалості цього явища синоптик зазначила, що запиленість може спостерігатися до п'ятниці.

"Все залежить також від опадів, які можуть бути. І звичайно, саме надходження пилу не може бути рівномірним, однаковим по всій території. Тому ми бачимо таке хвилеподібне надходження. Але поки що до п'ятниці в нас зберігається така тенденція, що час від часу повітря може бути більш запиленим. Але сподіваємося, що вже не в такій концентрації, як було на початку тижня", - розповіла Птуха.

Як повідомлялося, з 30 вересня через пиловий потік з Каспійської низовини у багатьох областях України фіксують погіршення якості повітря.

Нагадаємо, захоплення Вугледара наразі дає сумнівні вигоди Росії, враховуючи ціну, за яку було здобуто це місто. Але і до стратегії України є питання.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости