До Селидового залишився кілометр: росіяни підступають до міста з півдня

Збройні Сили РФ просунулися на півдні та закріпилися в посадках біля Селидового Донецької області. Чим це загрожує?

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс".

Також червоним кружечком на карті він показав, де саме зараз знаходяться війська окупантів.

"Напряму звідти 1-1,5 км до міста, що створює велику загрозу для оборонців Селидове", — наголосив український військовий.

Офіцер підкреслив, що ситуація доволі напружена, адже не виключено, що росіяни для спроб зайти в місто, намагатимуться одночасно тиснути на півночі та на сході від населеного пункту.

Згідно з оперативною інформацією Генерального штабу ЗСУ, від початку цієї доби на Покровському напрямку росіяни 29 разів намагалися прорвати оборону українських військ неподалік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Зелене Поле, Миролюбівка, Миколаївка, Крутий Яр, Красний Яр, Новогродівка, Селидове. Всі атаки ворога були відбиті, — зазначають у Генштабі.

2 жовтня на цьому напрямку було знешкоджено понад 250 окупантів, 99 з них – безповоротно. Також знищено БТР, чотири гармати, одну станцію РЕБ та п’ять автомобілів. Крім цього, пошкоджено одну гармату та один МТЛБ противника.

Загалом же від початку цієї доби на фронті відбулося 118 бойових зіткнень.

Нагадаємо, воїни бригади «Буревій» Гвардії Наступу спільно з іншими підрозділами Сил оборони України відбили масований ворожий наступ на Харківському напрямку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости