Літо повертається: синоптикиня спрогнозувала "битву" тепла і холоду в Україні

Протягом першої декади жовтня спостерігатиметься "боротьба" осені з літом. Причому, зважаючи на прогноз погоди, більше шансів на перемогу саме у літа.

Про це розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

З понеділка, 30 вересня, відбулося певне зниження температури, погода почала набувати більш осіннього характеру. Проте не по всій території України. "На південному сході досі залишаються досить високі показники. У найближчі кілька днів там буде утримуватися температура в межах +22… +26 градусів. Трохи прохолодніше у центральних та північних областях, але найпрохолодніше на заході", – розповіла Наталія Птуха.

Втім на решті території нашої країни залишається відносно тепла і майже літня погода. Вночі +6… +11, а вдень +16… +21 градусів. "Це досить комфортні умови як для жовтня місяця", – зауважила вона.

Вже з четверга, 3 жовтня, має розпочатися чергове потепління. "Практично протягом усієї першої декади місяця буде певне підвищення температури", – спрогнозувала Наталі Птуха.

Нічні заморозки у двох західних областях припиняться, температура підвищиться. "Вночі +3… +9 градусів, удень +11… +16 градусів, 4 жовтня вночі +7… +12 градусів. 3-4 жовтня на заході очікуємо дощі. На решті території також залишаються високі показники температури. Вночі +9… +15 градусів, удень +19… +24 градуси. 4 жовтня на півночі дещо нижче, +16… +21 градус", – повідомила синоптикиня.

Щодо опадів, то їх протягом найближчого тижня буде небагато. На заході дощі пройдуть 3-4 жовтня. Наприкінці тижня дощі можуть охопити більшу територію, зачепити Київщину і центральні області. Але південний схід знову залишається сухим.

Фактично зараз над територією України триває протистояння осені й літа, більш прохолодної повітряної маси із заходу і більш теплої – з південного сходу. Україна опинилася в епіцентрі цієї "битви".

"Територія нашої країни велика, і сказати, що одночасно усюди будуть осінні температурні показники, не можна. Найближча синоптична перспектива, наприклад, для Київщини на 5-10 днів – відсутність стрімкого зниження температури. Подекуди показники можуть бути нижчими, коли будуть дощі, коли немає сонця, коли хмарність. Але якщо сонячно, то температура може сягати +20 градусів", – розповіла Наталія Птуха.

Отже, осінь тільки-но торкнулася України, але вже скоро вона знову відступить. У західних областях потеплішає, а на решті території країни зберігатиметься фактично літня погода.

Нагадаємо, запиленість повітря, яке спостерігається нині у більшості регіонів України, може зберігатися до п'ятниці, 4 жовтня, але вже не в такій концентрації, як на початку тижня.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости