РФ направляє військових у Курські область: на деяких ділянках ЗСУ зберігають ініціативу. ВІДЕО

У Курській області Росії дещо змінилася ситуація, порівнюючи з тим, як Сили оборони України розпочинали там операцію. Зараз російська армія підтягнула на Курщину резерви, загальна кількість російських військових сягає понад 40 тисяч.

Про це в ефірі "Еспресо" сказав Роман Костенко, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ.

За його словами, на цій ділянці йде маневрова війна.

Нардеп пояснив, що не можна сказати, у якої зі сторін нині є перевага. У ЗСУ немає такої активності у наступі, яка була на початку операції, однак військові Сил оборони зберігають ініціативу на деяких напрямках.

Російські війська, крім того, що утримують оборону, на деяких ділянках намагаються відвойовувати території, зазначив Костенко.

"Йде маневрова війна, там навіть нема суцільних ліній оборони. І ми, і противник робимо спроби створити ситуацію, коли хтось завдяки кращому маневру опиниться у виграшній ситуації", – розповів нардеп.

У районі річки Сейм армія Росії намагається утримувати свої війська, укладає понтонні переправи, однак ЗСУ їх знищують. Сили оборони, за словами Костенка, прагнуть відрізати окупантів від наступу на населений пункт Любимівка.

Нагадаємо, у росіському Курчатові здетонував склад боєпрпасів. Вибухи сталися приблизно за п'ять кілометрів від Курської АЕС.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости