Лікар-хірург з Рівненщини заарештований за видачу фіктивних медичних документів для ухилянтів

На Рівненщині скерували до суду справу лікаря-хірурга, який видавав фіктивні медичні документи чоловікам для уникнення мобілізації. Про це повідомляє обласна прокуратура.

Співучасники лікаря у незаконній схемі

Зазначається, що медика долучили до незаконної схеми двоє жителів Дубенщини: колишній правоохоронець та адміністратор приватного медичного центру.

Підробка медичних документів

Лікар оформлював клієнтів на стаціонарне лікування в одну з багатопрофільних лікарень, вносив недостовірні відомості до медичної карти стосовно здачі аналізів та лікування «пацієнтів», а також приписував їм вигадані діагнози. У подальшому епікризи медика мали стати підставою для визнання ухилянтів непридатними для військової служби та виключення їх з військового обліку.

Вартість послуг у зловмисників

Пакет таких послуг у зловмисників коштував майже 7000 доларів США. Обвинувальний акт скеровано до Гощанського районного суду.

Нагадаємо, в Україні з вересня посилилися штрафи для військовозобов’язаних, які порушують правила військового обліку. Максимальний розмір штрафу може досягати 60 тисяч гривень. А у випадку накопичення значної суми штрафів, порушникам загрожує втрата житла.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости