В Україні заміновано 174 тисячі квадратних кілометрів: загроза для 6 мільйонів людей

В Україні заміновано близько 174 тисяч квадратних кілометрів, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Мінна загроза в Україні: вплив на 6 мільйонів українців та їх безпеку

Наразі в Україні заміновано близько 128 тисяч квадратних кілометрів суші та 14 тисяч квадратних кілометрів акваторії.

За даними Міністерства оборони України, мінна загроза суттєво впливає на безпеку понад 6 мільйонів українців. Замінування негативно позначається на цивільному населенні, сільському господарстві, промисловості та економічному розвитку постраждалих регіонів.

Розмір замінованих територій: 128 тисяч квадратних кілометрів суші та 14 тисяч акваторії

У вересні прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що потенційно небезпечними залишаються близько 174 тисяч квадратних кілометрів. Він підкреслив, що розмінування може тривати десятиліттями, проте Україна прагне завершити цей процес у найближчі роки.

Вплив замінування на сільське господарство та економічний розвиток постраждалих регіонів

«Ці ризики негативно впливають на життя понад 6 млн українців», — зазначив начальник Головного управління протимінної діяльності МО України Руслан Берегуля.

Також Руслан Берегуля подякував міжнародним партнерам України за підтримку і допомогу: «Завдяки спільним зусиллям ми метр за метром звільнимо нашу землю від вибухонебезпечних предметів, створимо потужні інструменти для реалізації гуманітарних цілей протимінної діяльності».

Така співпраця у регіонах, що постраждали від дій агресора, дозволить створити безпечне середовище, повернути тимчасово переміщених осіб, відновити економічний розвиток.

Раніше повідомлялося, що російські військові мінують аграрні поля на окупованих територіях. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі.

Громадян України на ТОТ закликають зберігати пильність, зокрема під час пересування автомобільним засобом особливо грунтовими дорогами та закликаємо повідомляти про розміщення та пересування ворога за цим посиланням.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости