Оголошена обов'язкова евакуація на Харківщині: є небезпека

На Харківщині оголосили обов'язкову евакуацію ще у двох населених пунктах – селах Ізюмське та Богуславка. Це рішення було прийняте у зв'язку з постійними обстрілами та складною ситуацією в цих районах.

Розпорядження про евакуацію

Як повідомляє Харківська обласна військова адміністрація, відповідне розпорядження про обов'язкову евакуацію у Борівській селищній територіальній громаді Ізюмського району було підписане вчора, 7 жовтня.

Турбота про безпеку та підтримка жителів

Начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний пояснив, що старости округів зобов'язані провести роз'яснювальну роботу серед місцевого населення щодо небезпеки для життя. Водночас служба у справах дітей уважно моніторить ситуацію із сім'ями, які мають дітей.

Допомога евакуйованим

Евакуйованим громадянам буде надано тимчасове житло, гуманітарну допомогу, фінансову підтримку, а також первинну медичну та психологічну допомогу. Кожен зможе отримати допомогу в оформленні необхідних документів.

Зазначається, що процес евакуації а Харківщині триває на постійній основі. Всі охочі покинути небезпечні території можуть звернутися на цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Нагадаємо, армія Російської Федерації намагається знищити Куп’янськ в Харківській області. Окупанти регулярно атакують місто КАБами.

Як повідомляє Харківська ОВА, вчора, 7 жовтня, близько 16:00 загарбники завдали удару по місту Куп’янськ. Внаслідок влучання по території навчального закладу вибухове поранення отримали 35-річний чоловік та 57-річна жінка. Потерпілі госпіталізовані до медичного закладу. Крім того, ворог завдав удару по селу Курилівка Куп’янського району, спричинивши пожежу трави.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости