Forbes: Після збиття власного новітнього дрона на Донбасі РФ намагалася знищити його уламки. ФОТО

Збиття власного новітнього безпілотника С-70 "Охотнік", який, як заявлено, мав бути малопомітним для радарів, уже може стати найбільшим соромом російської військової авіації, але "все ще попереду".

Так про інцидент зі збиттям цього БПЛА в районі Костянтинівки Донецької області написав американський Forbes.

ЗМІ зазначив, що "Охотнік" розробили для роботи в парі з теж новітнім винищувачем Су-57, обидва апарати російські чиновники називають "невидимками". Однак після того, як Су-57 збив "Охотніка" в небі над Донбасом, окупанти завдали ракетного удару по місцю, де впав БПЛА, пише видання, зазначаючи, що українці встигли зібрати основні уламки до удару.

Журналіст Forbes Девід Гемлінг вважає, що росіяни хотіли знищити уламки С-70 балістичним "Іскандером". Він звертає увагу на вартість ракети й на її рідкісність. На його думку, той факт, що окупанти використали її не для ударів по українських містах, а для знищення уламків, свідчить, що у РФ хотіли б завадити Україні й Заходу зібрати уламки.

Є кілька ймовірних причин для таких дій. Найменш імовірною Гемлінг називає версію, що уламки намагалися знищити через побоювання, що НАТО дістане секретні технології – "ніхто серйозно не вважає, що Росія попереду в цій сфері, і навіть оптимістичні заяви Росії щодо Су-57 вказують на те, що він набагато менш малопомітний, ніж західні літаки".

Важливішим журналіст називає ризик того, що західні спеціалісти, вивчивши уламки, зможуть дізнатися, на які довжини хвиль розрахований С-70 і на яких його можна виявити – це може нівелювати "стелс"-властивості "Охотніка" й скомпрометувати його нібито непомітність.

Він наголошує, що на Су-57, імовірно, використали ті ж "малопомітні" технології, що й на збитому БПЛА. "Якщо Захід зможе побачити, як працює стелс С-70, він може дістати досить гарне уявлення про те, як перемогти і Су-57".

Нагадаємо, Путін дав вказівку до початку зими захопити Покровськ, а далі просуватися на Курахівському та Куп’янському напрямках, а також розпочати наступальну операцію на Запорізькому напрямку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости