Українців попередили про різку зміну погоди: що очікувати завтра?

У п’ятницю, 11 жовтня, в Україну прийде холодний атмосферний фронт, який принесе дощі та значне похолодання в західні області країни. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook.

За прогнозами, до вечора п’ятниці дощова погода пошириться на Житомирську, Вінницьку, Київську області та західні райони Черкащини.

Проте решта території України ще матиме суху погоду.

Температура в південних та центральних областях залишиться на рівні +20...+25 градусів, на сході — +20...+23 градуси, а на півночі — +19...+21 градус.

У західних регіонах температура знизиться до +12...+16 градусів, але в Чернівецькій та Хмельницькій областях ще буде тепліше — до +19 градусів.

У неділю, 13 жовтня, атмосферний фронт охопить всю територію України, і холодне повітря вплине на всі області. Така різка зміна погоди, особливо восени, може негативно позначитися на здоров'ї та спричинити загострення хронічних захворювань.

Що стосується погоди у столиці, то в Києві 11 жовтня очікується суха погода протягом дня, але ввечері місто потрапить під вплив холодного фронту, що призведе до невеликих дощів.

Опади посиляться в ніч на 12 жовтня, коли температура повітря знизиться до +11...+12 градусів.

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, чи можлива в Україні рання зима.

Фото Олександри Буділки

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости