Роботу компаній бізнесмена Фіали в Криму можна розцінювати як пособництво державі-агресору - ЗМІ

Компанії чеського бізнесмена Томаша Фіали, який володіє інтернет-виданням «Українська правда», після анексії Криму продовжили працювати на тимчасово окупованому півострові і сплачували податки до бюджету рф.

Такі дії можна розцінювати, як пособництво державі-агресору, а це вже ст. 111-2 Кримінального кодексу. Про це пише «Закон і бізнес».

Коментуючи заяву «Української правди», видання нагадало, що Фіала є кінцевим бенефіціаром групи компаній Arricano.

І про те, що група продовжила незаконний бізнес в окупованому Сімферополі навіть у 2022 році, свідчать звіти Arricano Real Estate Plc (зареєстрована на Кіпрі), опубліковані на Лондонській фондовій біржі Interim Statement.

«Станом на 30 червня 2022 року Група працює з торговими центрами в Києві, Сімферополі, Запоріжжі та Кривому Розі», – йдеться у звіті.

Відповідно функціональною валютою компанії є американський долар, а також українська гривня та російський рубль. І в зв’язку з цим у звіті описуються особливості податкової системи рф як умови для ведення бізнесу.

Зокрема, за даними ЗМІ, до складу групи Arricano входить ТОВ «Вояж-Крим». Ця компанія виступала замовником будівництва другої черги торгово-розважального комплексу «Південна Галерея» у Сімферополі, відкритої у 2014 році. Після окупації Криму компанія була перереєстрована згідно з законодавством рф (ІНН 9102055630). Вона стала на облік у федеральній податковій службі рф та почала сплачувати податки.

І навіть після повномасштабного вторгнення росії в Україну кіпрська компанія Фіали продовжувала відраховувати кошти в російський бюджет, які йшли на фінансування війни та виготовлення зброї, і водночас на функціонування медіа-холдингу в Україні - NV, «УП» тощо.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости