Завтра в Україні очікуються дощі та заморозки

Завтра, 13 жовтня, в Україні очікуються дощі. Максимальна температура повітря досягне 15 градусів за Цельсієм. За інформацією "Укргідрометцентру", на Лівобережжі та в західних областях протягом дня можливі помірні дощі.

Вночі температура становитиме від 3 до 11 градусів тепла, а в західних регіонах слід очікувати заморозків на рівні 0-3 градусів.

У день температура у цих областях підніметься до 8-15 градусів тепла. Вітер буде південно-східним, з переходом на північно-західний, швидкістю 5-12 м/с.

Погода на понеділок, 14 жовтня, обіцяє невеликі дощі по всій території України, за винятком південного заходу, де опадів не прогнозують. На високогір'ї Карпат можливо навіть мокрий сніг.

У ДСНС попереджають:
"13 жовтня вночі та вранці у західних областях туман, видимість 200-500 м (І рівень небезпечності, жовтий). У Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій і Закарпатській областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий). У Львівській, Волинській, Рівненській та Івано-Франківській областях сильні заморозки 0-3° (ІI рівень небезпечності, помаранчевий)".

Поради:

  1. Не забудьте взяти з собою парасольку та теплі речі, особливо в західних областях, де прогнозуються заморозки.
  2. Будьте обережні на дорогах через можливе погіршення видимості під час дощу.
  3. Якщо плануєте виїзд на природу, перевірте прогнози погоди, щоб уникнути неприємностей.

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, чи можлива в Україні рання зима.

Фото Олександри Буділки

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости