У частині Полтавської області ввели карантин: що сталося?

У Полтавській області виявили африканську чуму свиней. У чотирьох селах ввели карантин. Про це повідомляє ДСНС у Полтавській області.

Зазначається, що у приватному господарстві у селі Миловидівка Кременчуцького району загинули десять свиней. Власники тварин 10 жовтня повідомили про це у Державну службу ветеринарної медицини.

Фахівці встановили, що у тварин був вірус африканської чуми свиней.

Наступного дня, 11 жовтня, у селі Миловидівка та трьох прилеглих селах Гориславка, Коржівка та Олефірівка ввели карантин.

Також ще у восьми населених пунктах визначили зони захисту та спостереження. Йдеться про села Мирна, Вальна, Панівка, Рокито-Донівка, Майбородівка, Пащенівка, Ялинці та Погребівська.

Африканська чума свиней (АЧС) — це вірусне захворювання, яке вражає домашніх і диких свиней. Воно не становить небезпеки для людей, але є дуже заразним і смертельним для тварин. Вірус передається через прямий контакт між зараженими та здоровими свинями, через корм, інфіковані предмети або комах. АЧС може спричиняти значні економічні втрати в сільському господарстві, оскільки немає ліків чи вакцин від цієї хвороби. Найефективніший спосіб боротьби — суворі карантинні заходи та знищення заражених тварин.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости