У поліції дали коментар щодо рейду ТЦК після концерту «Океану Ельзи» в Києві

11 жовтня у Києві в Палаці спорту, після завершення концерту гурту «Океан Ельзи» на виході з концертного залу кілька десятків співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки разом із патрульною поліцією перевіряли у військовозобов'язаних документи. Після облави ТЦК на концерті Вакарчука глядачі масово почали продавати квитки.

З’явився коментар столичної поліції щодо перевірок документів у чоловіків призовного віку після концерту «Океану Ельзи».

Так, у коментарі Суспільному у поліції заявили, що правоохоронці здійснювали забезпечення правопорядку і реагування.

Зазначається, що напередодні в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" голова Національної поліції Іван Вигівський розповів, що поліцейські спільно із представниками ТЦК та СП беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних, перевіряють документи, але повістки — не вручають.

Він підкреслив, що поліція як і раніше виконує свої повноваження, закріплені за нею в ч. 3 ст. 38 закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" в частині доставлення військовозобов'язаних до ТЦК та СП за зверненням самого ТЦК.

Менеджерка "ОЕ" Вікторія Хоменко у коментарі Суспільному відмовилася коментувати перевірки ТЦК. За її словами, гурт може робити заяви щодо своїх концертів, альбомів, іншу діяльність.

Хоменко також заявила, що в "Океані Ельзи" не знали, що після їхнього концерту відбудуться перевірки ТЦК: "Звісно, що ні".

Лідер "Океану Ельзи", співак Святослав Вакарчук у коментарі ТСН прокоментував події в Києві, які стались після його концерту.

"У нас сьогодні день народження, я сподіваюсь, що ви нас теж вітаєте. Ми дуже щасливі, що стільки людей прийшли і приходять нас підтримати, слухають нашу музику. Взагалі для нас це велике свято. Ці 30 років для нас були дуже важливими. Ми дуже вдячні людям за ці 30 років. В тому числі за те, що вони зараз продовжують приходити підтримувати нас. Для нас це просто радість і свято. Це все, що я хочу сказати, єдиний мій коментар. Крапка", — сказав він.

Нагадаємо, військовослужбовці та волонтери обурені реакцію ухилянтів, які незадоволені перевіркою документів ТЦК після концерту «Океану Ельзи» та іншими рейдами. А хвиля негативних публікацій у соцмережах підживлюється ворогом.

У Верховній Раді не вважають перевірки ТЦК, аналогічні до тієї, яку провели після концерту гурту "Океан Ельзи" у Києві, загрозою. Нардеп, голова комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв взагалі вважає, що така практика має бути постійною.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости