Вперше за півтора місяця Росія вночі не випустила жодного «шахеда» по Україні

Вперше за півтора місяця Росія вночі не випустила жодного «шахеда» по Україні. В останній раз таке траплялося 29 серпня.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в коментарі РБК-Україна сказав, що пауза у застосуванні ворогом "Шахедів" свідчить про два фактори.

"Перший фактор, що все ж таки Україна успішно завдала ударів по одному зі складів зберігання "Шахедів" в селищі Октябрське під Єйськом минулого тижня і це спричинило певний ефект. Друге - це те, що Росії зараз потрібна певна пауза для того, щоб, скажімо, почати використовувати і накопичити більше", - пояснює Мусієнко.

Він нагадав, що успішні українські удари змусили росіян переглянути логістику. Через що ворог взяв певну паузу аби цю логістику переформатувати й знову ж таки вийти на певні об'єми.

"Плюс, я думаю, що жовтень стане індикатором того, як довго Росія може підтримувати ось таку інтенсивність обстрілів "Шахедами", як вони показали у вересні. І ось це буде індикатором того, на скільки у ворога вистачає запасів взагалі, на скільки справляється їх виробництво, як швидко вони можуть ці запаси поновлювати", - вважає Мусієнко.

За його словами, говорити про те, що ця пауза може мати довгострокову перспективу у цьому випадку не доводиться. Тобто це не означає, що противник відмовився від тактики запуску "Шахедів". Все ж таки ці загрози зберігаються.

РФ може готуватися до виготовлення "Шахедів" на ще одному заводі

"Треба розуміти, що протягом певного періоду часу ці атаки знову ж таки можуть поновитися. Але разом з тим українські Сили оборони ведуть постійну роботу з пошуку місць зберігання "Шахедів" для подальшого їх ураження", - зазначив Мусієнко.

Експерт зауважив, що це також стосується і виробництва дронів-камікадзе агресором. Оскільки є певні підстави вважати, що РФ може готуватися до розширення виробництва "Шахедів" на ще одному заводі. Імовірно, це може відбутися в Кабардино-Балкарії біля міста Нальчик.

"Тому за цим всім ведеться пильне спостереження з метою подальшого знищення і ураження цих об'єктів, як тільки в нас буде нагода. Ведеться комплексна робота. І одним з пріоритетних завдань зараз є, скажімо, зменшення імовірності ворожих ракетних і дронових ударів або їх максимальне відтермінування", - підсумував Мусієнко.

Нагадаємо, станом на ранок 14 жовтня за добу на фронті російські загарбники втратили 1260 одиниць особового складу вбитими та пораненими. Всього з початку повномасштабного вторгнення в Україну ‒ 670 190.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости