Росія зосередила вогонь на семи населених пунктах Донеччини: є загиблі

На Донеччині російські війська продовжують завдавати ударів по лінії фронту та житлових районах. За минулу добу поліція зафіксувала 2 535 атак, у результаті яких загинули четверо людей, а ще троє отримали поранення.

Ворог зосередив вогонь на семи населених пунктах: Краматорськ, Лиман, Покровськ, Часів Яр, селище Вишневе та села Званівка і Шевченко. Пошкоджено 21 цивільний об'єкт, серед яких 11 житлових будинків.

Місцеві жителі продовжують зазнавати втрат, а українські служби працюють над ліквідацією наслідків обстрілів і наданням допомоги постраждалим.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 136 людей, з них 19 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 306 658 осіб, серед них 35 245 – діти, 8 437 - люди з інвалідністю.

Попередження правоохоронців

"Шановні громадяни, дотримуйтесь комендантської години та не виїжджайте самостійно неперевіреними маршрутами – ворог розстрілює цивільні авто. Влада за допомогою поліції організує евакуацію з подальшим поселенням – скористайтеся шансом вберегти своє життя.

Не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101. Попереджаємо про шахрайські схеми під час війни, зокрема пов’язані з орендою житла, пошуком рідних тощо. Дотримуйтесь простих правил, щоб убезпечити себе від аферистів.

Будьте обережні, в захоплених населених пунктах загарбники займаються мародерством, відбирають транспорт. Окупант масово розповсюджує фейки, тож довіряйте виключно офіційним джерелам інформації", - попереджають правоохоронці.

Нагадаємо, вперше за півтора місяця Росія вночі не випустила жодного «шахеда» по Україні. В останній раз таке траплялося 29 серпня. Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко сказав, що пауза у застосуванні ворогом "Шахедів" свідчить про два фактори.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости