Масові повідомлення про мінування по Україні: що відомо?

В Україні зафіксовано хвилю повідомлень про мінування будівель у різних областях. Під ударом опинилися навчальні заклади, міські ради та державні установи, передає РБК-Україна.

Так, у Києві евакуювали Вищу раду правосуддя через повідомлення про замінування. В Сумах замінування торкнулося суду, управління освіти, казначейства та інших установ. У Львові й Жовкві також повідомляли про мінування навчальних закладів та міськради, а в Ужгороді евакуювали міську раду.

Правоохоронці та екстрені служби проводять перевірки об’єктів, на які надійшли повідомлення. Поліція зазначає, що це може бути спробою ворога дестабілізувати ситуацію в країні через інформаційно-психологічні операції.

"Національна поліція України вже не перший рік стикається з такого роду повідомленнями, напрацьований відповідний алгоритм реагування та такі події. Не виключено, що у такий спосіб ворог намагається дестабілізувати ситуацію у регіонах нашої держави, тож застосовує для цього інформаційно-психологічні спецоперації. Сил і засобів поліції вистачає, аби перевірити кожен об’єкт", - зазначають правоохоронці.

Нагадаємо, що державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про нову небезпеку на нашій території — касетні елементи ракети Х-101. Вони мають маленький розмір і можуть нагадувати залізний м’ячик, проте їх вибухівка здатна завдати серйозної шкоди.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости