Масштабні атаки на Донеччину: пошкоджено 25 об'єктів, є поранені

П’ятеро людей постраждали внаслідок російських атак на Донеччині. Поліція документує воєнні злочини.

Протягом доби війська рф завдали 1 893 удари по лінії фронту та житловому сектору. Вибухи пролунали в шести населених пунктах: містах Курахове, Покровськ, Сіверськ, селах Закітне, Різниківка, Шахтарське. Пошкоджено 25 цивільних об’єктів, з них 22 житлових будинки.

На Закітне росіяни скинули чотири авіабомби «ФАБ-250» с модулем УМПК – поранили цивільну особу, пошкодили 10 приватних осель.

Правоохоронці зазначили:

"По Шахтарському окупанти вдарили бомбою «УМПБ Д30 СН» - травмовано трьох мешканців, руйнувань зазнали чотири приватних будинки та заклад освіти. Є поранений у Різниківці, яку ворог обстріляв з артилерії, пошкоджено приватний будинок. Курахове росія атакувала чотирма ФАБами – пошкоджено багатоквартирний будинок і лікарню. У Покровську внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено п'ять приватних осель, у Сіверську – багатоквартирний будинок"

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також повідомляється, що за допомогою поліції евакуйовано ще 253 людини, з них 32 дитини. З початку обов’язкової евакуації – 306 911 осіб, серед них 35 277 – діти, 8 440 - люди з інвалідністю.

Правоохоронці звернулись до місцевих жітелів:

"Шановні громадяни, дотримуйтесь комендантської години та не виїжджайте самостійно неперевіреними маршрутами – ворог розстрілює цивільні авто. Влада за допомогою поліції організує евакуацію з подальшим поселенням – скористайтеся шансом вберегти своє життя.

Не підіймайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101.

Попереджаємо про шахрайські схеми під час війни, зокрема пов’язані з орендою житла, пошуком рідних тощо. Дотримуйтесь простих правил, щоб убезпечити себе від аферистів.

Будьте обережні, в захоплених населених пунктах загарбники займаються мародерством, відбирають транспорт.

Окупант масово розповсюджує фейки, тож довіряйте виключно офіційним джерелам інформації".

Нагадаємо, у Росії заявили про удари по бронетанковому заводу в Миколаєві а втрати серед військових.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости