"Мобілізаційний вік має бути знижений до 21 року", - комбриг Нацгвардії

Щоб отримати мотивованих військових, варто знизити вік для мобілізації в Україні до 21 року. Про це в ефірі проекту «Дивись» в «Українській правді» сказав командир 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія» полковник Ігор Оболєнський.

Війна допомагає молоді зрозуміти реалії життя

«Чим більше зараз нашої молоді відчує що таке війна, то тим легше нам буде далі. Важкі часи народжують сильних людей», - наголосив комбриг.

Не всі загинуть на фронті

Ігор Оболєнський зазначив, що не варто стверджувати, що всі ці молоді люди загинуть на фронті.

«Немає тотальної смерті, ми ефективні. Дуже багато хлопців воюють і повертаються. В мене є солдати і сержанти, які вже три-чотири рази були поранені, але вони знову повертаються в стрій. Це показує, які в нас патріотичні люди, котрі хочуть воювати далі за державу, тому що в них є довіра до командування, до держави, один до одного», - зазначив Оболєнський.

Ефективність 21-річних військових

Він переконаний, що 21-річні молоді люди зможуть працювати більш ефективно.

«Молодь зайде і відчує на собі негатив цієї війни, створить професійну армію і далі ми будемо знищувати противника набагато ефективніше», — додав комбриг.

Особистий досвід військової служби

Полковник поділився своїм досвідом: у 21 рік він закінчив військовий інститут і почав службу, вважаючи, що у цьому віці краще усвідомлюєш реалії життя, ніж у 18 років, особливо зараз, коли молодь особисто переживає ракетні обстріли та атаки БПЛА.

Особиста мотивація Оболєнського

Командир також підкреслив, що його головна мотивація покращувати армію та державу — це діти та Україна, адже він готується до того, що його син у майбутньому також служитиме в армії. Його синові зараз 11 років.

«І якщо ця війна буде в межах 10 років, то він прийде у військо. Я це розумію. Тому моя задача – створити такі умови, щоб я не переживав, що мій син прийде сюди і про нього хтось не подбає. Моя мотивація кожного ранку вставати і робити цю державу і військо набагато кращою – це мої діти, це наш народ і Україна, бо я знаю, що мій син прийде у це військо і буде далі захищати Україну», - сказав командир 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія».

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости