Ситуація погіршується: із Куп'янської громади примусово евакуюють 3 тисячі людей

У Куп'янську, Кіндрашівці, Курилівці, Петропавлівці оголосили примусову і термінову евакуацію мешканців. Це через те, що влада регіону не може гарантувати надання гуманітарної допомоги, забезпечити електроенергію та опаленням.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Відповідне рішення ухвалила Рада оборони Харківщини через серйозне погіршення безпекової ситуації та постійні обстріли РФ. З Куп'янська, Кіндрашівки, Курилівки, Петропавлівки вивезуть 3063 людини. Дітей у громаді вже не залишилося - остання родина з дітками покинула регіон ще минулої п'ятниці. Всіх евакуйованих планують перевезти до Харкова.

Той, хто відмовиться виїздити з Куп'янської громади, має підписати спеціальну заяву, де вказано, що людина розуміє наслідки своїх дій і бере відповідальність за те, що свідомо залишається на небезпечній території, де йдуть бойові дії.

Нагадаємо, протягом серпня-вересня 2024 року армія Російської Федерації суттєво прискорила наступ на фронті. За цей час росіянам вдалося захопити більше території України ніж за весь 2023 рік війни. Росія окупувала у 5,5 раза більше території України. Ключовою причиною цього став барк техніки та зброї у ЗСУ на фоні збільшення кількості штурмів РФ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости