Під Києвом поліція обшукала журналістів, які проводять розслідування про незаконний видобуток піску

Вчора, 16 жовтня, в селі Зазим'є знімальну групу «Голосу народу» оточили спецпризначенці та провели обшук авто журналістів. Шукали вогнепальну зброю.

Слідчо-оперативна група повідомила журналістів, що «від водія вантажівки надійшло повідомлення по лінії «102» і вони мусили відреагувати». Зброї чи інших заборонених речей у репортерів «Голосу народу» не знайшли та, взявши пояснення, дозволили далі виконувати їхнє редакційне завдання.


Водій вантажівки, який повідомив поліцію про стрілянину

Знімальна група ІА «Голос народу» проводить розслідування про нелегальний видобуток піску в Київській області.


Поліція проводить обшук в авто та бере пояснення у знімальної групи «Голос народу»

«Нас поставили перед фактом, що «зараз у вашому авто будемо шукати зброю». Ніякі спроби викликати редакційного адвоката чи прохання робити все згідно чинного КПК не викликали у поліціянтів жодної належної реакції. Добре, що хоч не забрали відзняті матеріали», - прокоментував подію оператор знімальної групи Дмитро Дмитренко.

Про нелегальний намив піску в урочищі Зазим'є на Придеснянщині журналістів повідомили представники місцевої громади, які два тижні тому проводити пікет і вимагали від поліції та представників місцевого самоврядування звернути увагу на злочину діяльність ТОВ «Собі».

Зазимці скаржаться на понад сто перевантажених піском вантажівок, які їздять по дорогах загального користування та руйнують їх. Також, люди жаліються на повну бездіяльність органів правопорядку і навіть погрози місцевим активістам з боку «пісочної мафії».


Представники ТОВ «Собі» приїхали на авто вартістю 200 тисяч доларів подивитися на те, як поліція шукає зброю у журналістів


Особа в центрі роздає вказівки водіям та людям, які представилися журналістам, як представники ТОВ «Собі»

«Відверта війна з «Собі» йде роками: тут доходило до стрілянини та купи кримінальних справ, але навіть зараз пісок миють, руйнуючи природу! Мою машину також обшукали та відверто хамили (про дії поліції). Я живу майже через дорогу. Вирішив приєднатися до людей, які зібралися, щоб звернути увагу на це мародерство», - повідомив виданню місцевий житель та ветеран Україно-російської війни Володимир Олійник.


Поліція обшукує авто ветерана війни Володимира Олійника

Юридичний відділ ІА «Голос народу» уважно вивчає записи з камери спостереження авто журналістів видання та інші записи з місця обшуку і дасть свою оцінку діям поліції, що також ляже в основу згаданого розслідування.

Редакція «Голосу народу» на даний час вбачає в діях правоохоронців провокацію з боку ТОВ «Собі», де останні стали інструментом для залякування нашої знімальної групи.

Нагадаємо, раніше вже були випадки погроз журналістам та напади на активістів, які намагалися зупинити злочинні дії представників ТОВ «Собі» чи привернути увагу до цього громадськості і правоохоронних органів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости