Мобілізація жінок може стати обов'язковою: які в них будуть обовʼязки

В Україні військовозобов'язаними є лише деякі категорії жінок, однак у разі загострення бойових дій може виникнути потреба в загальній мобілізації українців обох статей.

В інтерв'ю 24 каналу військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в четвер, 17 жовтня, розповів, які обов'язки виконуватимуть у війську жінки, якщо їх призиватимуть на службу.

Олександр Коваленко зазначив, що у 2025 році головною проблемою України буде величезна кількість особового складу росіян. Росіян воюватиме переважно людським ресурсом, а не танками чи ББМ. Перемогти українцям вдасться лише у разі підвищення можливостей щодо знищення особового складу противника. На думку військового оглядача, якщо зараз українці щомісяця знищують 30–35 тисяч росіян, то наступного року ця кількість має зрости до 45–50 тисяч.

Якщо задля протидії росіянам доведеться мобілізувати жінок, вони здебільшого виконуватимуть завдання в тилу.

"Жінок у штурмові дії ніхто не відправлятиме, але для виконання відповідного функціоналу в тилу, безумовно, необхідно буде мобілізувати і жіночий потенціал", — зазначив Коваленко.

Нагадаємо, журналіст Віталій Портников в ефірі каналу "Еспресо" сказав, що в Україні можуть знизити мобілізаційний вік і почати залучати до служби жінок, якщо війна з Росією затягнеться на кілька років.

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости