Сервіс відстрочки у Резерв+: нові можливості з листопада

Уже цієї осені у застосунку Резерв+ з'явиться нова функція — можливість оформлювати відстрочки від мобілізації. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, яка анонсувала цю можливість після виявлення баґу «відстрочки до кінця мобілізації» у деяких користувачів, передає sud.ua.

«Ми робимо автоматичні відстрочки у застосунку, так щоб вам не потрібно було подавати жодних документів — тільки заявку. Перші з них плануємо вже цієї осені», — зазначила Черногоренко у своєму пості на Facebook.

Вона також уточнила, що нова опція з'явиться у першій декаді листопада.

Завдяки цій ініціативі, користувачі зможуть спростити процес оформлення відстрочок, отримуючи можливість без зайвих формальностей захистити свої інтереси під час мобілізації. Це нововведення стане важливим кроком у напрямку спрощення адміністративних процедур для українських громадян.

Нагадаємо, в Україні військовозобов'язаними є лише деякі категорії жінок, однак у разі загострення бойових дій може виникнути потреба в загальній мобілізації українців обох статей.

Зазначимо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости