Працівник "Укрзалізниці" наводив удари по ЗСУ: як його покарали?

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України, довічний термін позбавлення волі отримав агент ФСБ, який діяв на території Дніпропетровщини. Засудженим виявився працівник місцевої станції "Укрзалізниці", повідомляє пресслужба СБУ.

Підготовка координат для атак

Посадовець готував координати для російських ударів по військовій та критичній інфраструктурі регіону. Основними цілями ворога були залізничні вузли, що використовуються для перевезення важкого озброєння та боєприпасів на передову, а також місця зосередження особового складу та техніки українських військ.

Затримання зрадника

Контррозвідники Служби безпеки виявили зрадника ще на початковому етапі його підривної діяльності та затримали його у січні цього року після документування злочинів. 39-річний залізничник потрапив у поле зору окупантів через свої коментарі у прокремлівських Телеграм-каналах, де підтримував агресію Росії проти України.

Співпраця з ФСБ

Після дистанційного вербування агент залишався на зв’язку з кадровим співробітником ФСБ, особу якого встановила Служба безпеки. Під час обшуків у зрадника вилучили мобільний телефон із доказами його роботи на ворога.

Визнання вини та покарання

За матеріалами Служби безпеки суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Розслідування проводили слідчі СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Нагадаємо, на Донеччині військова контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента. Ним виявився 22-річний оператор безпілотних систем однієї з бойових бригад ЗСУ, яка тримає оборону на Краматорському напрямку. За даними СБУ, у 2023 році контрактник був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости