Авіація Румунії на тривозі: невідомий об'єкт у небі країни

У ніч на 19 жовтня в повітряний простір Румунії залетіла невідома повітряна ціль, через що румунські військові підняли винищувачі. Про це повідомляє Міністерство оборони Румунії.

Деталі інциденту

Близько 02:30 радари зафіксували малу повітряну ціль у районі Чорного моря. Ціль рухалася у напрямку державного кордону, що змусило Румунію підняти для перехоплення чотири винищувачі — два румунські F-16 та два іспанські F-18, які базуються в регіоні в рамках місії НАТО.

Можливе порушення кордону

О 04:00 сигнал радару вказав на можливе порушення державного кордону Румунії у районі Гура-Портіцей, північніше міста Констанца. У цьому регіоні було рекомендовано оголосити повітряну тривогу.

Результати перехоплення

Невідома ціль залетіла на територію Румунії на 19 кілометрів, однак винищувачі не змогли візуально її зафіксувати. Ціль зникла з радарів близько 04:30, південніше Коджалака. О 5:10 повітряну тривогу було скасовано.

Міністерство оборони наказало обстежити район можливого падіння об'єкта для з'ясування деталей інциденту.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Москва може вжити дій проти авіабаз у Польщі та Румунії, де базуються українські F-16, через загострення відносин із Заходом. Як зазначає Washington Post, російський диктатор Володимир Путін втрачає ефективність своїх ядерних погроз і шукає нові способи впливу на ситуацію.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости