Масштабні обстріли на Донеччині: 2 487 атак за добу, десятки руйнувань

Національна поліція України зафіксувала результати масованих атак росіян на Донеччину. Протягом минулої доби ворог здійснив 2 487 обстрілів по лінії фронту та житловому сектору. Внаслідок цих ударів поранено трьох мирних жителів, а також пошкоджено понад 50 цивільних об'єктів.

Обстріляні населені пункти

Вибухи пролунали в 12 населених пунктах: Краматорську, Кураховому, Мирнограді, Покровську, Сіверську, Слов'янську, Торецьку, селищі Шевченко, селах Дачне, Іллінка, Новоселидівка та Новотроїцьке.

Масштаб руйнувань

Серед пошкоджених об'єктів – 54 цивільних будівлі, з них 24 житлових будинки. Поліція продовжує фіксувати всі випадки руйнувань та наслідки обстрілів для подальшого розслідування.

"Курахове росіяни накрили з артилерії – поранили цивільну особу, пошкодили приватну оселю. Одну людину травмовано в Іллінці та одну - в Новоселидівці. На Краматорськ окупанти скинули чотири бомби «УМПБ Д-30 СН» - пошкоджено промисловий об’єкт. У Слов’янську внаслідок влучання трьох бомб «УМПБ Д-30 СН» руйнувань зазнали 10 приватних будинків. По Покровську росія вдарила ракетою із ЗРК «С-300» - пошкоджено три приватних будинки й магазин.У Мирнограді постраждали 8 багатоквартирних будинків і три цивільних авто. Три ракети із ЗРК «С-300» ворог випустив на Шевченко – пошкодив магазин, 2 адмінбудівлі. У Новотроїцькому ударом ракети «С-300» пошкоджено приватну оселю, амбулаторію, адмінбудівлю, заклад освіти, 5 гаражів.Дачне зазнало обстрілу з РСЗВ «Ураган» - пошкоджено адмінбудівлю та 10 гаражів", - йдеться у повідомленні.

Фото з місця подій свідчать про серйозні пошкодження житлових будинків та інших цивільних об’єктів у населених пунктах області.

Відкрито кримінальні провадження

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 81 людину, з них 15 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 309 451 особу, серед них 36 137 – діти, 8 455 - люди з інвалідністю.

Нагадаємо, сьогодні, 21 жовтня, російські війська здійснили обстріл по житловому кварталу в Запоріжжі. Внаслідок атаки пошкоджено житлові будинки, заклади освіти та офісні приміщення.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости