Львівський бізнесмен постачав неякісний одяг для ЗСУ: збитки на 1 млрд грн

Офіс Генерального прокурора України завершив досудове розслідування стосовно львівського бізнесмена, його сина та керівників кількох підприємств, які постачали неякісний одяг для Збройних Сил України. Внаслідок їхніх дій Міноборони було завдано шкоди на суму понад 1 мільярд гривень.

Суть справи

Розслідування встановило, що львівський підприємець організував злочинну групу з метою привласнення бюджетних коштів. Учасники цієї групи уклали договори з Міністерством оборони на постачання військового одягу. Проте згідно з експертизами, одяг був неякісним, що завдало значної шкоди державі.

Учасники злочинної організації

До складу злочинної групи входили львівський бізнесмен, його син, два директори та представник підприємств. Усім їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозрюваним надано доступ до матеріалів справи для ознайомлення.

Додаткові звинувачення

Нагадаємо, що у липні 2024 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо цього ж бізнесмена. Він намагався підкупити керівництво ДБР за пів мільйона доларів, щоб уникнути відповідальності.

Учасникам шахрайської схеми інкриміновано створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч 5 ст. 190 КК України). Крім того, чотирьом підозрюваним - бізнесмену, його сину та двом директорам підприємств інкриміновано легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК України).

Досудове розслідування проводилось ДБР, яке також забезпечувало оперативний супровід.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті викрили командира батальйону, який за хабарі "відкупав" від фронту.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости