У Львові розглядають можливість відкриття аеропорту. ВІДЕО

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що у місті розглядають можливість відкриття аеропорту. Він наголосив, що хоч один аеропорт в країні повинен працювати.

За його словами, є питання безпеки держави, є питання безпеки людей.

«Ми повинні вижити за будь-яких умов, тому ця тема обговорюється в експертних середовищах», - сказав він у інтерв’ю «РБК-Україна».

Мер заявив, що журналісти першими дізнаються, якщо буде ухвалено рішення про відкриття аеропорту.

«Є багато летовищ в Україні, і я думаю, що під час війни хоча б одне з них мало б працювати», - сказав Садовий.

Попри віддаленість від лінії фронту, Львів періодично піддається російським обстрілам з трагічними наслідками. Але багато військових, які отримують короткі відпустки, їдуть саме сюди для невеликого перепочинку, каже Садовий. Місто стало великим гуманітарним хабом, приймає тисячі поранених і переселенців.

На самому початку повномасштабного вторгнення через Львів з інших регіонів України рятувались від війни мільйони українців – за оцінкою мера, загалом через місто пройшло п'ять мільйонів людей. Звісно, хтось згодом поїхав далі, хтось повернувся додому. Але і зараз у місті перебуває десь 150 тисяч вимушених переселенців – тож Львів де-факто став містом-мільйонником.

Раніше повідомлялося, що ракети РФ вдарили по середмістю Львова, заповненому приватною та багатоквартирною забудовою. Після влучання почалися пожежі та з'явилися руйнування, з якими рятувальникам було складно впоратися. Особливо важко було у будинку, де загинула матір з трьома доньками.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости