Велика Британія надасть Україні позику на закупівлю, розробку і виробництво зброї

Велика Британія надає Україні військовий кредит на 2,26 млрд фунтів стерлінгів для закупівлі необхідного військового обладнання.

Про це повідомляє уряд Сполученого королівства.

"Велика Британія оголошує про надання Україні кредиту в розмірі 2,26 млрд фунтів стерлінгів, забезпеченого доходами від російських суверенних активів, що перебувають під санкціями", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті уряду.

Зазначається, що за формою це буде зарезервований у бюджеті Сполученого Королівства внесок Британії в загальний кредит країн "великої сімки" Україні розміром у 50 млрд доларів, який погашатиметься за рахунок відсотків із заморожених російських активів.

Пресслужба уряду Великої Британії пояснює, що отримані від Великої Британії 2,26 млрд фунтів Україна зможе вкласти в закупівлю і розробку засобів ППО, артилерії та інших видів техніки і зброї.

Міністр оборони Джон Гілі сказав журналістам, що частина грошей може бути витрачена на розробку і виробництво ударних безпілотників дальнього радіуса дії.

Пресслужба зазначає, що кредит у 2,26 млрд фунтів виділено на додаток до тих трьох мільярдів, які Британія зобов'язалася щорічно виділяти на військову допомогу Україні.

Нагадаємо, знімальна група "Донбас Реалії" потрапила під обстріл під час знімання військових на Донеччині на Бахмутському напрямку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости