Правоохоронці інсценували вбивство бізнесмена: замовника затримано

Поліція Одеської області спільно з СБУ запобігли скоєнню замовного вбивства відомого бізнесмена та голови громадського формування. У ході спецоперації затримано організатора злочину.

Хто був замовником

Затриманим виявився 43-річний житель іншої області. За даними джерел РБК-Україна, мова йде про замовне вбивство бізнесмена Геннадія Бейбутяна. Як повідомили правоохоронці, за вбивство людини організатору мали заплатити 80 тисяч доларів, з яких 70 тисяч доларів він пообіцяв виконавцю.

Інсценування вбивства

Правоохоронці інсценували вбивство 56-річного бізнесмена, створивши докази "виконаного" злочину у вигляді фото та відео, які були передані замовнику через виконавця. Під час отримання звіту замовника було затримано.

Вилучення вибухового пристрою

Під час затримання у зловмисника було вилучено предмет, що попередньо ідентифікований як ручна осколкова граната. Наразі його направлено на експертизу.

Подальші кроки у розслідуванні

Слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у замаху на вбивство, вчиненому з корисливих мотивів на замовлення, за ч. 2 ст. 15, п. 6 п. 11 ч. 2 ст. 115 ККУ, а також у незаконному поводженні з вибуховими пристроями за ч. 1 ст. 263 ККУ.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, і поліція спільно з СБУ встановлює мотиви злочину та можливу причетність інших осіб.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України затримала російського агента, якого перекинули до Харкова для коригування ударів по місту.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости