На Житомирщині чоловік намагався спалити в печі свою матір

На Житомирщині засудили чоловіка, який жорстоко вбив та розчленував матір, передає sud.ua.

Вирок суду

Бердичівський міськрайонний суд виніс вирок 50-річному мешканцю міста Андрушівки, засудивши його до 15 років позбавлення волі за вбивство матері, вчинене з особливою жорстокістю. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Резонансне вбивство

Подія сталася у квітні цього року, коли в місті Андрушівка було виявлено тіло 86-річної жінки з ознаками жорстокого знущання. Правоохоронці, прибувши на місце події, виявили її сина, який закрив вікна та двері будинку і не пускав нікого всередину. Поліцейські знайшли тіло жінки з ампутованими рукою та головою.

Обставини злочину

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, потерпілій було нанесено понад 40 ударів тупим предметом. Жінку били, різали ноги, рубали руки, а потім, ще живою, ампутували руку та голову. Знущання тривало близько 12 годин. Обвинувачений намагався приховати сліди злочину, спалюючи відрубані частини тіла у печі.

Зізнання підсудного

На судовому розгляді чоловік частково визнав свою вину, заявивши, що мати померла після того, як захлинулася бражкою, яку він їй дав. Проте він визнав, що після її смерті відрубав частини тіла, хоча пояснити свої дії не зміг.

Докази та психіатрична експертиза

Суд визнав винуватість обвинуваченого на підставі сукупності доказів, включаючи свідчення свідків, протоколи та висновки судово-медичних експертиз. Судово-психіатрична експертиза підтвердила, що на момент вчинення злочину чоловік був у змозі усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Призначене покарання

Суд врахував обставини, що обвинувачений вчинив злочин проти людини похилого віку та члена своєї родини, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, що обтяжувало покарання. Однак, оскільки він раніше не притягувався до відповідальності, суд не призначив довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що поліція Полтавської області відкрила кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" після виявлення тіла військовозобов'язаного на території одного з ТЦК.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости