У Полтаві засудили депутата за погрози вбивством журналістці

У Полтаві засудили депутата за погрози вбивством журналістці, повідомляє sud.ua.

Вирок суду

Октябрський районний суд міста Полтави засудив депутата Подільської райради за погрози вбивством журналістці. Суд призначив йому рік пробаційного нагляду, повідомляє пресслужба суду.

Умови пробації

Згідно з рішенням суду, депутат зобов'язаний регулярно з'являтися до уповноваженого органу з питань пробації для реєстрації, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи, а також не залишати територію України без погодження з відповідним органом. Окрім цього, йому заборонено спілкуватися з потерпілою журналісткою.

Обставини інциденту

Як встановив суд, 29 березня 2023 року під час позачергової сесії Полтавської міської ради депутат підійшов до журналістки, яка працювала на заході, та умисно висловив їй погрозу вбивством через її професійну діяльність. Журналістка «Полтавської хвилі» висвітлювала діяльність депутата, що стало причиною конфлікту.

Реакція журналістки

Зважаючи на агресивну поведінку та тон депутата, журналістка сприйняла погрозу як реальну, що стало підставою для звернення до правоохоронних органів.

Судове рішення

Суд наголосив на важливості права на свободу висловлювань та інформації, яке гарантується статтею 10 Європейської конвенції з прав людини, підкресливши, що журналістська діяльність є невід'ємною частиною демократичного суспільства. Свобода слова захищає не лише безпечні чи схвально прийняті ідеї, але й ті, що викликають обурення чи занепокоєння.

Оскарження вироку

Вирок ще не набув законної сили та може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду.

Раніше повідомлялося, що поліція Одеської області спільно з СБУ запобігли скоєнню замовного вбивства відомого бізнесмена та голови громадського формування. У ході спецоперації затримано організатора злочину.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости