Для деяких українців скасували плату за проїзд у транспорті

Деякі українці зможуть користуватись громадським транспортом безкоштовно до кінця 2024 року. Витрати перевізникам покриють із бюджету.

Право на пільговий проїзд матимуть мешканці Харкова, повідомила пресслужба Харківської міської ради.

Депутати Харківської міськради внесли зміни до бюджету товариства на 2024 рік. В результаті місто отримало кілька міжбюджетних трансферів.

Серед іншого було збільшено витрати на забезпечення безкоштовного проїзду громадян у громадському транспорті міста. До кінця року на ці потреби виділяється 246,4 мільйона гривень.

Мешканці Харкова їздять у міському транспорті безкоштовно із травня 2022 року. Безкоштовний проїзд залишається в електротранспорті, комунальних автобусах та метро.

Варто зазначити, що у деяких містах України вартість проїзду у громадському транспорті дорожчає. Наприклад, тарифи на проїзд планують підвищити у комунальних автобусах, тролейбусах та трамваях у Вінниці. До 15 гривень в автобусах та 12 гривень в електротранспорті. Також можливість перерахувати ціни на проїзд у маршрутках розглядають у Сумах.

Нагадаємо, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури презентувало реформу автобусних пасажирських перевезень. Зокрема, запровадять електронні черги та єдиний онлайн-портал для пасажирів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости